Tablica liderów


Popularna zawartość

Pokazuje najbardziej lubianą zawartość 25.04.2017 we wszystkich miejscach

  1. 2 likei
    Bardzo dobry projekt, a na żywo prezentuje się jeszcze lepiej. Co do kodu to myślę, że @Hubert Murawski powiedział już wystarczająco ;). Co do braku RWD, jest to poważny błąd - użytkownicy mobilni Cię nie polubią ( a mają już ponad 50% udziału w ruchu internetowym ) i Google Cię nie polubi ( co może przełożyć się na obniżenie konwersji z wyszukiwania )
  2. 1 like
    Co ja bym poprawił: - slogan w logo jest mało czytelny i widać pixy - top nawigacja " strona głowna, wlasny nadruk, kontakt " według mnie przesadzone pogrubienie i font nie zachwyca - w sekcji koszulka tygodnia i darmowa przesylka - 4 różne wielkości fontów, zwłaszcza tragicznie wygląda " co tydzien, losowa koszulka tansza o 5zl! " - los pixelos - środek kompletnie do mnie nie przemawia, zbyt komicznie, dziecinnie to wygląda patrząc na górę strony
  3. 1 like
    Ogólnie wygląda bardzo fajnie, jednak doczepiłbym się do ikonki "Motoryzacyjne". Zdecydowanie nie pasuje do reszty.
  4. 1 like
    Przejrzałem trochę kod i mam kilka uwag: 1. <div class="clear"></div> nie stosujemy pustych divów, poczytaj o :after i :before <div class="ofer4 oferL"> <a class="not-active2" href="http://www.dlapar.bstyle.pl" target="_blank" title="Kliknij aby przejść do strony sklepu z koszulkami dla zakochanych."> <img src="img/category/dlapar.png" alt="Koszulki Dla par"> <span class="oferta-opis">Dla Par</span> </a> </div> </div> <div class="clear"></div> .ofer4:after{ display: block; content: ''; clear: both; } 2. Nie mieszaj nazw klas polskich i angielskich, staraj się trzymać jednego języka 3. Logo powinno być głównym nagłówkiem strony 4. <html> zmień na <html lang="pl-PL"> 5. Sporo plików JS'a ładujesz w nagłówku wszystko jest potrzebne tam? 6. <div style="width:740px; margin:auto; float:right;"> - trzymaj się stylów w css'ie 7. Nie używamy target="_blank", user sam powinien zdecydować czy chce odpalić link w nowym oknie 8. <div class="ofer1"> <div class="przecena10a" title="Kategoria miesiaca -10%"></div> <a href="http://www.dlagraczy.bstyle.pl" target="_blank" title="Kliknij aby przejść do strony sklepu z koszulkami dla graczy."> <img src="img/category/dlagraczy.png" alt="Koszulki Dla graczy"> <span class="oferta-opis">Dla Graczy</span> </a> Zrobił bym wszystkie oferty na ul'ach lub sekcjach. Czemu stworzyłeś 8 klas zamiast jednej? Mogłeś stworzyć np. klasę .offer, a by wystylować konkretnego boxa skorzystać z nth-child(n) 9. Kontakt zrobiony na tabelach, tutaj mogłeś użyć tak samo ul jak w reszcie foot'a 10. Jquery ładujesz na samym dole i w head i to dwie wersje. Po co? To tylko obciąża stronę 11. Po co Ci biblioteka js od bootstrapa, skoro z niego nie korzystasz? Ogólnie kod do drobnych poprawek, ale nie jest najgorzej. Ruch mobilny jest obecnie ogromny, może warto jednak pomyśleć o userach? Poza tym google pozycjonuje lepiej strony z stroną mobilną. --- Edit: Poczytaj sobie o metodologi BEM, a klasy nagle staną się jaśniejsze niż zwykle https://en.bem.info/